Joseph Turrin

Som komponist har han høstet annerkjennelse gjennom større bestillingsverk fra New York Philharmonic (Concerto for Trumpet) med Erich Leinsdorf som dirigent og Philip Smith som solist, New York Philharmonic (Jazzalogue No.1), Orpheus Chamber Orchestra (Modinha) og Lincoln Center Chamber Music Society (Riffs and Fanfares).
Concerto for Trumpet hadde nylig sin europeiske premiere med dirigent Kurt Masur og Gewandhausorchester i Leipzig, Tyskland.
Medlemmer av ITG vil kjenne hans verk Two Portraits komponert for ITG's 20 års jubileum.

 

Vi hadde en kort samtale med Turrin via epost:

Du har skrevet my musikk for messing. Spiller du noe messing instrument?
Jeg har skrevet mye musikk for messing opp gjennom tiden. Jeg har kjent så mange fine utøvere som Phil Smith og andre. Jeg har komponert verk for solo messing, brass band, brass kor, jeg har en kvintett, og også en kvartet for messing og piano. Jeg arbeider nå på min andre trompet konsert, bestilt for Phil Smith og University of New Mexico Band. Mitt hovedinstrument er nå piano, men i gymnas tida spilte jeg trompet, baryton og althorn.

Et av hovedverkene dine er Concerto for Trumpet.
Verket ble bestilt for Phil Smith av New York Philharmonic og ble framført for første gang av Phil med Eric Leinsdorf som dirigent. Phil hadde spurt meg i mange år om å komponere et større verk for trompet og orkester så da Philharmonic henvendte seg til ham anbefalte han meg. Jeg hadde kjent Phil som musiker i mange år så å skrive et stykke for ham falt seg derfor naturlig. Jeg fullførte pianoutgaven før den fulle orkestrering til en ITG konsert som Phil og jeg hadde, (en recital) ved University of Kentucky. Orkestreringen ble fullført 3 år seneres og framføringen i New York var i 1988-89, ca 10 år senere.

Hvis noen av våre lesere ville spille musikken din, hvordan kan de få tak i den?
De kan kontakte meg på adressen 303 Harding Ave. Clifton, NJ 07011 USA (Se min web side her www.interactive.net/~jturrin) Andre verk finnes hos Theodore Presser i USA, Roshill Music i London, Robert King og andre.

Til slutt, hva arbeider du med akkurat nå?
Jeg har nettopp avsluttet musikken til en film (Kingdom of Shadows) med kommentarer av den amerikanske skuespiller Rod Steiger. Jeg arbeider nå med en ny trompetkonsert for Phil. bestilt av 15 Universiteter i USA. Også flere verk for perkusjonist Evelyn Glennie for selskapet Teldec Label med London Symphony

O.J. 1998