Philip Smith

Principal Trumpet
New York Philharmonic

 

Plateselskapet Cala Records har nylig gitt ut en serie med CD’er kalt New York Legends med prinsipal musikerne fra New York Philharmonic.

CD’en med førstetrompeter Philip Smith, (CACD0516) starter og slutter med stykker for mange trompeter. Spor en er Concert Piece for Eight Trumpets av Bruce Broughton. Det ble komponert i 1975 til Lew Soloff. Lew spiller også her sammen med andre ledende New York trompetere. Siste stykke på CD’en er There’s a Great Day Coming for 6 trompeter av W.L. Thompson (1847-1909). I tillegg til disse to komponistene er det musikk av George Enescu (Legende), Henri Tomasi (Triptyque), Leonard Bernstein (Rondo for Lifey og Fanfare for Bima fra Brass Music) og Eric Ewazen (Trio in E-flat for Trumpet, Violin and Piano)

På musikken av Bernstein deltar 3 andre prinsipal musikere, Philip Meyers horn, Joseph Alessi trombone and Warren Deck tuba, og sammen skaper de en imponerende klang. Det er ganske utrolig at så få utøvere kan få til en slik stor mektig klang.

Det er også flere andre spor på CD’en med mer lyrisk og mykt spill. Joseph Turrin spiller en sentrall rolle på denne CD, både som som komponist og som akkompagnatør på piano. På spor to, spiller Smith og Turrin Intrada, et stykke skrevet for Smith i 1988. På spor 18 og 19 spiller de Two Portraits. Det ble skrevet for International Trumpet Guild’s 20 års jubileum. Her bruker Smith både flygelhorn og trompet.

Gershwins melodi Someone to Watch Over Me (arr. Joseph Turrin) blir også spilt av Smith og Turrin og er en sikker vinner som et encore stykke. Song for Cornet by Richard Lane ble skrevet for Derek Smith, Phil Smith’s far. Her kan man høre at Phil Smith har en bakgrunn fra Frelsesarmeens brass band. Apropos Frelsesarmeen, jeg bestilte denne CD fra:


Joe Johnson
The Salvation Army
Atlanta, Georgia USA

1-404-728-1383 (telefon)
1-404-728-6740 (faks)
Joe_Johnson@uss.salvationarmy.org

(de aksepterer kredittkort)

 

O.J. 1998