Arnold M. Jacobs (1915 - 1998)

Onsdag morgen, 7. oktober 1998, døde den kjente tubaist og lærer Arnold Jacobs plutselig. Kvelden før hadde han og Brian Frederiksen snakket sammen i over en time om en Arnold Jacobs Masterclass som skulle finne sted i begynnelsen av desember i Chicago. 

Vi har tidligere presentert Jacobs i Schallykket (Nr. 4 -97) "Arnold Jacobs: Song and Wind." hvor vi hadde et intervju med forfatteren Brian Frederiksen.

Jacobs startet med trompet men gikk senere over til tuba. Som musiker er han nok mest kjent som tubaist med Chicago Symphony Orchestra fra 1944 til 1988.

Som underviser for blåsere var han en levende legende. Frederiksen forteller: "Han begynte å studere fysiology som en hobby, og drev hele tiden på med å lese medisinske bøker. Han var helt selvlært i dette emne. Etter hvert kom han til det punkt hvor mange doktorer sa at han viste mer om lungenes fysiology enn de selv gjorde. Det som alltid imponerte meg mens jeg fulgte hans undervisning av hundrevis av studenter var at de alle låt så mye bedre etter kun 15 minutter med Jacobs."

Det vil bli holdt en spesiell minnestund for Arnold Jacobs i Symphony Center i Chicago, 17. desember.

O.J.