Romeo Adaci – Ex Brass

Adachi
Utenfor huset hvor Ex Brass holder til.

En annen av de typiske tyske ”småbyggerne” var Romeo Adaci med sine 2 ansatte. De holder til i kjelleretasjen på et vanlig bolighus, ute på bondelandet i Steinfeld, omtrent 10-15 mil sydvest for Frankfurt. I likhet med Hans Kromat (Wilstedt utenfor Bremen) var det vanskelig å finne Steinfeld selv med ganske detaljert veikart.

Ex Brass - som de kaller seg – driver hovedsakelig med reparasjoner og modifikasjoner omtrent som Udo Schäfer og Hans Kromat, men har i tillegg en noe større egenproduksjon.

Romeo selv er musiker og visstnok litt av en personlighet, men han var ute på turne da vi var på besøk, så vi fikk ikke hilst på ham. Det var de to ansatte som styrte butikken så lenge, og den var rimelig godt utstyrt med topp moderne maskineri.

Deres spesialitet er TurboBore munnstykker og halvkuleformede heavyweight bunnkopper. TurboBore betyr innvendig riflet backbore (som i et geværløp), og den ene av deres to CNC-maskiner var satt opp spesielt for dette. Ofte må også leadpipe’n byttes for å matche munnstykket, så nye leadpipes har blitt et slags spin-off produkt for Adaci.

TurboBore munnstykker finnes i en-, to-, tre-, og firedelte versjoner og koster fra 145,- til 240,- Euro. De kan også i noen grad bygge om eksisterende munnstykker til Turbobore.

Adaci
Olaf og en av de ansatt hos Adaci.


Mai 2006 - Olaf og O.J.