CD cover
Back cover of CD

Rising Sun - Jens Lindemann

With The Canadian Staff Band and James Thompson trumpet /  Ted Warren drums

Tittelen på denne CD er hentet fra Allen Vizzutti's suite Rising Sun (spor 3, 4 and 5). I denne suiten, maler  komponisten tre kontrasterende bilder fra Japan. Solisten må bytte instrument for hver del. Mount Fuji - pikkolo trompet, Temples of Kyoto - flygelhorn og Shinkansen: The Bullet Train - Bb trompet!

Rising Sun er en god tittel på CDen. Når Jens Lindemann åpner på pikkolo trompet i første del, Mount Fuji, kan du føle solstrålene og høyden til fjellet.

De av oss som deltok på NTF's seminaret med Allen Vizzutti for noen år siden (i 1999) hadde gleden av å høre komponisten selv framføre verket. Vizzutti spilte suiten med piano akkompagnement. Som mange av Vizzuttis komposisjoner er det et meget krevende stykke. Lindemann som den "rising star" han er på trompethimmelen, har alt som kreves for å spille verket. Arrangementet for brass band av Kevin Norbury er flott og gjør stykket enda mer spennende enn den originale versjonen for trompet og piano.

Det vil ta for mye plass å beskrive all musikken på dette album, men som man kan se av alle de forskjellige spor (16 i alt), er det et vidt spekter av musikk. Fra svevende Ferguson-stil høydetoner til lyrisk flygelhorn spill til kornett  i Carl Hohne's Slavische Fantasie. Jeg er også veldig imponert av Lindemanns store klang på de høystemte  trompetene som hans pikkolo spill i Mount Fuji eller hans Ess trompet spill i Concertino av Sachse. En av hans mentorer, James Thompson, deltar i Joseph Horovitz' Concertino Classico for to trompeter. De to soloistene er meget samstemte i dette tre-satsige verket.

The Canadian Staff Band of The Salvation Army, under ledelse av Kevin Hayward, gjør en utmerket jobb gjennom hele albumet. Etter min mening er dette et av verdens beste brass band.

Jeg bestilte CDen fra Marquis Music. De tar VISA.


Anbefales på det varmeste!

o.j. 2004